20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Pavliny ořechové řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 350 g
mleté vlašské ořechy 150 g
moučkový cukr 150 g
máslo nebo Stella 250 g
žloutek 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do chladu, nejlépe do mrazáku aspoň na čtvrt hodinky. Zbylou větší část těsta rozválíme na plech, potřeme pikantní (rybízovou, višňovou) marmeládou a nahoru nastrouháme na hrubém struhadle odebrané těsto, které jsme dali do mražáku. Upečeme v troubě na 180° dorůžova a ještě horké nakrájíme ostrým nožem na řezy.


 


RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...